Tisdag den 29 sept.

Idag är det tisdag och det betyder tandläkarbesök för en unge kyrkans barntimme för en unge och basketträningen för en unge. Det blir mycket bilkörande här. Händer inte så mycket på vardagarna, har tränat idag. Det är ganska bra väder idag också. Lite som en riktigt skön vårdag i Sverige :) Nu ska jag gå ut och lägga mig vid poolen och läsa i min bok som jag lånat av Jojje som jag precis pratade med på msn. Hon har ju kommit fram till England nu och verkar ha det hur bra som helst, glad för din skull :) Så nu har man en tid till att hålla reda på. Hon ligger 5 timmar före mig.
I söndags var jag på Au pair träff, min första. Det var trevligt att träffa alla andra au pairer och även Malin som precis kom hit. Det va lite krångligt att köra rullskridskor bara. efter ett tag bytte jag till inlines vilket är mycket lättare, haha. Sen körde vi till Hanover där jag äntligen hittade ett par Converse som jag ville ha, blev svarta nu till hösten tänkte jag. Kostade ungefär 270 svenska kr. Sen blev det middag på Panera Bread innan vi körde hemåt för kvällen. Älskar att köra min värdpappas bil förresten, riktigt skön :)

I have just talked to Simon. He's trying to come up with a good german lastname for me :) Because I call him Simon Ohlsson. Let's see if the name that he will come up with is any good :D haha. I hope I don't have to start speaking german.

Sjukt hemskt!! :(

Hej. Ikväll jobbar jag för mina hostparents har bröllopsdag så dom är ute och det kan man väl unna dom :) så nu sitter jag här i soffan, Den äldsta dottern sitter vid datorn, nästa är hos en kompis, nästa tittar på tv och den minsta bar jag precis upp i sin säng för hon somnade på soffan för en halvtimme sen. haha så jag vill inte påstå att det är jobbigt ikväll :) Imorgon är det au pair möte och kanske blir panera bread efteråt?!
Fick veta på något hemskt och fruktansvärt tragiskt i morse. Jag har blivit påmind om hur skör tråd livet hänger på och att livet kan förändras på en sekund. Mina tankar går idag till dom inblandade och närstående :'(Tänker på er!!

Love Happens

Hej. Nej, jag har inte gått och blivit förälskad i nån snygg amerikanare som de kanske låter på rubriken. haha det är bara så att jag och Marianne har varit och sett filmen som heter så :)
Den var jättefin, jag började nästan gråta. Satt precis och tänkte på att mamma skulle nog gillat den. Kanske nåt att se när den kommer till Sverige mamma?!
Vi åt även middag på Panera Bread före filmen. Lika gott som alltid. Beställde soppa idag som man får i en brödskål, ganska fräckt :)

Får se vad som händer imorgon, kanske Boston med Marianne och träffa Simon och Hanna. Eller jag får se vad de blir!?
Jag är fruktansvärt trött nu så det blir sängen direkt. Natti Nutti :)

Torsdag

Idag bar det av till Boston igen för att träffa Simon. Vi åt på Wendy's där dom va väldigt långsamma men vi fick tillslut vår mat :) Det var sjukt varmt i Boston och jag hade tagit på mig alldeles för mycket kläder, varmt var ordet :D Här kommer dagens 2 bilder:
Jag valde ut ett par converse till Simon. Jag valde lila som ni kanske ser :) Snygga va?
Simon och jag i Boston.
Simon told me that he just started reading my blog. So I promised him I would write some in english too. bacause he couldn't understand a word in Swedish, although he is "THE SWEDISH BOY": Simon Ohlsson!!! Haha :) Btw , We went to Boston today to look for converse for me and Simon was the only one how actually ended up with a pair of converse. I had fun today and we have to go back soon :)
Skulle träffa Marianne på Starbuck i Cohasset idag men hon var tvungen att jobba till 9. Så vi bestämde att vi ska träffas imorgon istället :) Ikväll eller NU faktiskt ska jag kolla på den 2 timmar långa premiären av Grey's Anatomy, Yeah!!! Ska bli rätt skönt. BYE BYE!!
Grey's Anatomy

en helt vanlig onsdag

Hej.
Nu ligger jag och ska precis sova men jag kom på att de va ett tag sen ja skrev här. Igår va ja på födelsedagsfirande på Joe's i Hanover. Reyhan fyllde nämligen 20år. Hade lite problem på vägen dit för Anika hittade inte riktigt :) men de gick bra.
Här firade vi Reyhan igår! God mat!!
Idag har det blivit jobb och sen körde ja med barnen till en restaurang i Hingham där vi mötte upp min värdpappa. De va tydligen deras favoritrestaurang. Åt pizza. Pratade med joanna innan på skype också, hon har hittat sitt pass :) kan va rätt bra att ha på måndag!! De va fullt ös här med barnen i huset. Eller va säger du Jojje? Haha barnen försökte prata lite med henne. Hoppas dom inte skämde bort dig från au pair yrket hahaha :D
Jag och Jojje. Nu åker du snart med, spännande :)
Har pratat med Simon med idag och bestämt lite planer. Han har bokat in sig på min kurs och på Washington resan som jag med ska ta så de kommer nog bli kul. Roligt att man känner några stycken som ska med. Sen har jag pratat en stund med Marianne i telefon. Gillar verkligen henne, kul att prata med. Vi bestämde i alla fall att vi ska träffas och ta en fika imorgon kväll. Det blir väl Starbucks antar jag. Nej nu ska ja sova.
ANNA gissa vilken film ja har kollat på ikväll?.....................................Fjorton suger. HAHA!! Saknade dig allt då!
Imorgon blir det en sväng in till Boston på dagen när barnen är i skolan. Ska träffa Simon där inne en lite sväng , får väl se om vi hittar några billiga converse :) behöver verkligen nya skor.

Bye E-mail

Idag blev det Boston igen. Mötte upp Emil på stationen, så kul att träffa honom :) Vi gick och kollade i lite affärer. Mötte sedan upp Simon och Tvillingarna Carmen och Tina (som jag inte ser skillnaden på). Dom va mycket trevliga. Vi gick och åt ckeckade in lite affärer och hade det mysigt.
Pratar med Emil på Skype nu. Han sa precis att han har kommit på att det är sista natten han sover här. OCh ja Emil de har du alldeles rätt i. DU åker hem imorgon. Men du kommer tillbaka, annars blir jag arg på dig.
Emil gav mig hans stora Sverigeflagga och några recept på svensk mat :) TACK EMIL!
TAck för en mycket trevlig dag i Boston. Den bästa Bostonresan so far. Haha har ju inte så mycket att jämföra med men Emil du vet nog vad jag menar, RÖDA LINJEN!! haha.
Innan jag  tog tåget hem fikade vi alla på stationen och sa adjö till Emil. Började nästan gråta där ett tag.
Här kommer lite bilder:
My name is Inga and I'm from Sweden :)
Köpte nya brillor idag :) STORA VA?
Simon, tvillingarna och Emil
Sverige :D
FINT VA? :)
Emil vågade lämna över ansvaret över den svenska flaggan till mig. här räcker han över den :)
Nu har jag den i mina händer. Jag ska ta väl hand om den Emil :)
Gruppbild :)
coola?
Simon och Tina
Carmen, Tina, Simon och Emil som använde flaggan till mantel :)
Simon och Carmen försöker passa in i reklamskylten?!
Jag och Emil i Boston :)
Kolla vilken cool tröja tvillingarna gav Emil!!
Kommer sakna dig E-mail. Jag vill att du ska göra 3 saker: Åk försiktigt (eller vad man säger), hälsa Sverige och kom tillbaka i december!!!

Emil Broder!!

Imorgon blir det Boston igen med Emil och några andra au pairer. En av dem tror att jag och Emil är syskon. haha får se om han avslöjar oss imorgon.
Emil den filuren åker sedan hem på måndag, Kommer sakna dig Emil!! Men du gör nog rätt val för dig.
Pratar med Emil på skype just nu och han posar för mig. Här är resultatet :)

Boston

Idag blev det Boston. rätt sleden nu måste jag säga. Det var mycket trevligt. Vi kollade in lite byggnader, shoppingställen och en festival. (haha) Här kommer lite bilder från dagen.
Här har ni mig :)
Ines gillade Boston
Bank of America
Några byggnader
Blev lite shopping, bland annt på H&M av alla ställen. haha
Köpte denna klänningen på H&M. Ganska komiskt bland alla affärer så handlar man i en svensk :)
Köpte denna skjortan på Macy's också
Sen va ja tvungen att sno 2 bilder från Joannas blogg från avskedsfesten:
här är presenten hon fick
Här har vi den nyblivna 19-åringen Ellan och festfixaren själv Jojje. MISS U!!
Nu ska jag kolla klart på Dirty dancing som går på TV här och sen ska jag se på ett idolavsnitt. Sen blir det sängen. Godnatt på er. Eller godmorgon snart?! Förvirrande!!
Vi hörs på skype Imorgon på min förmiddag:)
Får se om det blir Boston imorgon med???

hej, hallå

Idag är det fredag igen och på måndag är det 4 veckor sedan jag lämnade Sverige, konstigt. Denna fredag har gått undan. Började med att göra ungarna redo och promenerade till skolan. träffade en mamma på vägen dit som hade följe med oss riktigt trevlig och väldigt pratglad :) promenerade med henne tillbaka och traggade lite.
När jag kom hem funkade inte mitt internet, så jag blev lite förbannad där men de löste sig genom att bara trycka på en knapp.. haha va korkad man kan vara ibland. sedan var det dax för en liten tupplur med ett träningspass efteråt. Snackade med mamma, pappa, rasmus och hanna på skype. Hanna och Rasmus lagar händelsevis alltid mat när jag pratar med dom. haha :)
Joanna hade sin avskedsfest idag. de startade vid halv 7 tiden hemma alltså runt halv 1 på dagen här. Dom ringde mig på skype och där stod jag i mina träningskläder och gjorde lunch. haha det var jättekul att få se alla och prata med en hel del. Hoppas ni hade de kul på festen, hade varit kul att medverkat på riktigt men nu fick ja ju va med lite. fick ju t.o.m se presenten och höra ida och elinas fina tal :) låg på golvet så mycket jag skrattade. de gjorde ni riktigt bra.
Detta är från MIN avskedsfest. De flesta såg jag på joannas fest :)
ikväll blev det kinarestaurang med familjen. sedan var de tänkt att ja, Ines och en ny tjej skulle gå på bio men Ines trodde den nya tjejen hade husnummer 250 så vi knackade på där men inget svar. vi åkte tillbaka och såg att adressen var 350, åkte tillbaka igen och missade då bion men vi körde till mitt hus och kollade på film och de va trevligt :) den nya tjejen Marianne (även hon tysk) var jättetrevlig och ja tror ja kommer umgås med henne en hel del :)
imorgon bllir det Boston. åker kl. 9 bye
eller vänta lite glömde ja inte något!!! haha nej klart ja kommer ihåg. DET ÄR JU ELLAN FÖDELSEDAG NU!! T.O.M HÄR!!!!!
HAPPY BIRTHDAY PACKET :D 19 är ju stort vetdu ;) det enda negativa är väl då att jag inte kommer uppleva så mycket av din tid som 19-åring :/ Men du får ha en kanon födelsedag och en underbar helg i Gbg. Festa lite för mig med. Du vet att jag älskar dig Ellan. PUSS PÅ DIG!!!
HAHA Elina Cypern-93
Ellan och Jag!!

veckan som gått

Hej. Nu ligger jag här på min säng och är ledig till halv 3 då barnen kommer hem från skolan. ska snart träna lite och sen laga mat. här händer inte så mycket på veckodagarna mest jobb, träning och  det har blivit en dag på stranden med Ines denna vecka. Hoppas det händer något roligt i helgen. Det är hårt att vara utan er , särskilt när Jojje ska ha avskedsfest, Ellan fyller år och hela gänget har hyrt en minibuss och far till Göteborg över helgen. Men jag hoppas att ni får det kul. :)
Jag längtar tills på söndag då jag, Sara och Emil ska träffas i Boston. Jag har saknat dom lite faktiskt!
Här kommer lite bilder från veckan.
Solnedgången i tisdags
En slappande Linn vid poolen
Jag och minstingen ritade lite på uppfarten kan ni se vilken blomma som är min?
Försökte lära dom lite svenska också. Det gick väl sådär.
Nu ska jag träna. MISS U!!

Tyskar

Hej. har varit rätt så sleden idag efter gårdagen. gick ju inte och la mig förrän 5 i morse.
shit va varmt de har varit idag säkert 27-28 grader. göttans!! Jag och E spelade basket i eftermiddags. Jag förlorade, man får ju offra sig för barnen haha..
Man hade kunnat ligga på stranden idag :)
ikväll har jag varit och ätit på Panera Bread i Hanover med 7 andra au pairer och jag saknade verkligen Emma där idag för jag var själv bland 7 tyskar. Haha Jag kommer nog ha lärt mig mer tyska än engelska när jag kommit hem.
Kom precis hem och nu ska jag se på "ensam mamma söker" :) Mamma det hade varit kul om du hade kunnat vara här och se de med mig :) jag kan låtsas.. HAHA.

04.49

Kom precis hem från nattklubben Ultra i Providence. Det har blivit mycket bilåkning ikväll och vi fick tillslut tag på en ÖPPEN mack :) Godnatt
Tack å hej leverpastej!!

P!NK

Hej. Fredagskväll igen. Jag har varit en snabb runda i Boston idag med familjen. Vi va på en rehearsal till ett bröllop som alla i familjen är med i. Jag hann inte se så mycket av Boston men kyrkan va ju fin, haha. sen tog jag med mig barnen, åkte båt och körde sedan hem dem.
Igårkväll va jag, Emma, Franzi och Franzi på en bar som heter T-bone. Det va trevligt :) STORA drinkar hade dom och BILLIGA!! vi va tyvärr tvugna att åka hem tidigt eftersom dom andra skulle börja jobba tidigt idag så..:/ hade gärna velat stanna längre :)
JAG MÅSTE BERÄTTA: Jag Pratade precis med Franzi. Hon undrade om jag ville följa med på en P!nk konsert och det tackar man ju inte nej till. Så den 2 oktober bär det av till Boston för att se på P!nk med 7 tjejer till. De ska bli riktigt kul, kostade bara 50 dollar :)
Imorgon är jag själv hemma hela dagen/natten förresten, får väl se hur de går. Ska nog hitta på nåt med Emma och Franzi :D
Det får bli allt för idag. Nu ska ja nana. Natti nutti <3

UTGÅNG!

godkväll allihopa. Ikväll ska vi ut och fortsätta franzis födelsedagsvecka. :) Emma ska nog komma och hämta mig så ska vi ut på nåt ställe. Jag fick precis veta att jag är ledig till halv 2 imorgon så JIPPI!! vilket betyder att ja inte behöver vara hemma vid 11 som jag måste när jag jobbar tidigt dagen efter :D Hör av mig ikväll när jag kommer hem eller imorgon förmiddag. Imorgon ska vi åka båt till Boston. berättar mer om de senare!! kul de va att höra från broder och Hanna idag :D Jag fick ju nästan ett helt matlagningsprogram där, haha. PUSS PÅ ER DÄR HEMMA!!

födelsedagskalas :)

Hej. Kom precis hem från franzis födelsedagsmiddag @ uno's. vi va runt 10 tjejer och en kille där. haha när vi kom in genom dörren fick vi på oss kockhattar av papper som vi fick färglägga och vi fick änen en pusselbok. haha firade vi en 10årsdag eller? man kan ju undra men de va kul. Jag träffade den första svenska tjejen här i Boston, Emma heter hon och kommer från Göteborg, jättetrevlig. de kändes så skönt att prata svenska här. de va jättekonstig, man kände sig som hemma (nästan) lite mindre: hitt sau de luar, saus å päror, auäden, köskaskraub och sånna uttryck men de va kul :) Imorgon kanske de blir utgång för att fira Franzis fördelsedag lite mer, vi får se. Emma sa att ja kunde åka me henne. vi får snacka om de imorgon. Jag glömde ta me mig kameran till kalaset dock men kanske kan få bilder av någon av dem andra :)
Tidigare idag åkte ja och Ines till köpcentrat i Hanover. Jag köpte en tjocktröja (så ja inte ska frysa här) och en sjal på American Eagle. hela kalaset gick på 200 spänn, billigt. DE GILLAR VI!!!
mamma, jag hörde från pappa att ni ska köpa en ny soffa? ska ni ändra om hela huset tills jag kommer tillbaka? haha de har ju bara gått 3 veckor och ni har redan börjat på trappan, halltaket och nu ny soffa :) haha ni är för roliga ni. Jag kanske inte känner igen mig när jag kommer hem?!
Ps. jag kunde se idol på datorn igår ds.
Godnatt

Farmor

Glömde skriva grattis till min famor som fyllde år den 6 september alltså igår, men jag har ju inte gått och lagt mig här än så de är fortfarnade den 6 enligt mig, fast än klockan har passerat 12 här med, så GRATTIS FARMOR!!
Ps. För den som undrar så är min nya favortisång "Already gone" med Kelly Clarkson Ds.

Min Söndag

Det har hänt ganska mycket idag och för första gången ska ni får se lite riktiga bilder som jag har tagit själv här :) förutom New York resan som jag visat då :)
Dagen började med att jag sov till halv 11, käkade frulle sen började de ringa en massa Emil, Joanna, Albin, mamma och pappa :) Alltid kul att snacka med er. runt 1 tog jag mig i kragen och gick ut och sprang en runda, ner till havet. Satte mig där i säkert en halvtimme och bara tittade på vågorna, och tog en hel del kort med mobilen dock.
Jag på mitt rum.
Pratade me Joanna på Skype idag bland annat.
Egypt Beach heter den närmaste stranden.
Stranden.
Jag fick låna min värdmammas joggingskor så jag slapp springa i mina tygskor :)
Stenstrand
När jag kom hem va jag så varm så jag slängde mig direkt i poolen, härligt. Min värdpappa hade satt igång värmen i den så de hade börjat bli lite varmt :)
I eftermiddag va de dags för familjen att ha en BBQ/poolfest i deras trädgård och såklart va jag bjuden ;) stannade och käkade en massa snacks (för de fanns de mycket av) så nu var väl min joggingrunda förgäves. haha.
Dagens poolparty outfit.
Poolpartysnacks :)
Vid 17.15 kom Franzi (Tysk) och Rey (Tysk) och hämtade mig. (Svar ja, här är massvis av tyska au pairer). Dom a trevliga. sedan mötte vi upp yttligare 2 tyska au pairer på en restaurang där vi stannade för lite soppa :) Det skulle kommit en svensk au pair Emma men hon va tvungen att jobba, men ja fick hennes nummer så de va bra.
Efter de åkte vi till Walmart, köpte lite godis och sen blev de bio. Vi såg "all about Steve", Riktigt rolig film.
Nu har jag precis kommit hem och nu är det väl snart läggdags känner jag. Imorgon ska jag nog göra något med Franzi, kanske ringa Emma me :)
Köpte Swedish fisch till filmen :)
Händelserik dag va?!
Ha de bra där hemma. PUSS!!

Godkväll

Idag har familjen ahlgren varit och köpt webbkamera, så jag fick lyssna på Ebba  och hennes trombon. Hon var riktigt duktig för att ha gått bara 2 lektioner :) Kört runt lite idag och försökt hitta lite saker här. hittade bland annat en jättefin strand. de va mycket folk på stranden idag, de har varit typ 26 grader idag :)
Ikväll funderade jag och Ines först på att gå på bio och se "500 days of summer". Men så blev de inte. jag följde med tjejerna och pappan och köpte skolsaker till skolstarten på tisdag sen va vi ute och åt på en restaurang som heter Uno. Riktigt goda hamgurgare, vilket jag beställde :) Efter detta blev ja så fruktansvärt trött så jag ville bara hem och lägga mig så jag orkade inte med någon bio idag. (Mätter och trätter är jag)Sen va inte Ines säker på om hon skulle jobba iheller. Vi får ta bion någon annan dag istället helt enkelt.
Ligger i min säng och kollar på that 70's show nu. Jag har inte lyckats somna än fast än jag är jättetrött. Men nu ska jag göra ett seriöst försök att somna :)
det blev förresten ingen körning med pappan idag heller. det är lite "mycket snack och lite hockey" där som Elina hade sagt.
Godnatt eller godmorgon på er SWEDEN!!

Fredagskväll!!

Idag är nog första dagen jag har känt på hemlängtan. Men det har gått över under kvällen, som tur är:) men man måste ju få längta hem lite. Det är nog för att jag har snackat med så många idag. mamma, pappa, (farmor), rasmus, anna, elina, familjen ahlgrens och sebbe. listan är lång.
Pratade med anna för en timme sen hon hade precis kommit hem från banken, haha de va kul att prata me dig fast än din bild fastnade :D
Undrar ni vad som har hänt denna fredags kväll? jo de ska ja ta och berätta för er. Jag tog bilen (själv för första gången) ner till hamnen där jag mötte upp Ines (österrike) och mareike (tyskland). dom va väldigt trevliga faktiskt. vi gick och köpte glass och gick runt hamnen tittade på båtar och gick på gatan där alla affärer, biosalonger, bowlinghallar och restauranger ligger, riktigt mysig lite hamnstad:) affärerna ser så gulliga ut:) sen följde dom med mig hem där vi kollade på film (17 again), traggade lite och kollade på lite bilder på er alla där hemma :) dom verkade gilla Sverige, tummen upp!!
Sånhär bil kör jag. Min är nog dock några år äldre än denna.
The Scituate Harbor. Här ser ni en bild av hamnen uppifrån.
Typ enda bilden jag hittade av hamnen.
Nu har dom precis kört hem, jag har traggat lite med min värdmamma och jag sitter här, familjen, eller delar av familjen är inne på en överraskningsfest i grannhuset som barnen har hjälpt till att fixa med hela dagen. Det är därför jag har haft så mycket tid över till er idag!
nu ska ja se på lite 90210 sen ska jag sova. Imorgon ska ja och min värdpappa ut på en runda med bilen. så jag blir ännu mer van vid den och så att jag hittar lite lättare här i området, jag hade lite problem på vägen hem ikväll. hittar ju som sagt inte här än men de fixade sig:) haha de kryllar av massa småvägar här och husen ser lika dana ut, men ja ska väl lära mig nångång :D
sov gott, nattinutti!!

Grattis Pappa<3

Idag är det den 3/9 och det betyder att min kära far fyller år. så jag vill bara titta inom och säga grattis till honom här. Hoppas du har haft en fin dag. Hemma i Sverige är det den 4/9 nu men här är det fortfarnade din födelsedag så ja tänker fira lite till. :)

Är ganska trött nu har haft koll på 10 ungar i poolen idag, ganska slitsamt :) Imorgon är det fredag och på kvällen ska ja träffa några au pairer nere vid scituate harbor. men nu ska ja nana. puss

Jippi!!!

Vad glad man kan bli för det lilla här :) Jag ville bara meddela att det trådlösa nätverket funkar nu. Så nu kan jag sitta nere på mitt rum med min egna dator och tragga med er :) känns underbart. det kommer bli mycket lättare att snacka med er nu :) tyvärr så är ju klockan mitt i natten hemma i Sweden, så jag kan ju inte börja tragga direkt..haha får väl hålla mig tills imorgon. Kommer förmodligen skriva här en gång till idag innan jag går och lägger mig, eftersom jag kan göra det nu :)

andra dagen sjalv.

Hej och hopp allihopa. Idag ar det andra dagen sjalv med barnen. gardagen funkade bra och det ser ut att gora det idag ocksa, haha. har mailat lite au pairer nu och forsoker bestamma traff med dom. sa ja slipper sitta har inne i huste hela aret. Pratar just nu med Oskar pa facebook ocksa. kul att hora fran honom :) det tradlosa internetet funkar inte an. vardpappan tror att rotern ar sonder och det tror jag med sa han far val fixa en ny sadan. sen kan jag uppdatera har lite oftare och aven broja skypa lite mer. Ikvall ska jag ut och kora lite med den stora lastbilen igen annars hander har vel inte sa mycket just nu.. kanske blir ett dopp i poolen idag, vem vet :) nej nu ska ja ut och spela lite basket i det fina vadret (typ 25 grader) med barnen.
puss pa er!!

RSS 2.0